Катастрофа Ан-26: похвилинна хронологія падіння літака з курсантами (Відео)

29 сентября 2020 г. в 19:52

Від повідомлення екіпажу про неполадки з лівим двигуном до моменту падіння Ан-26 біля Чугуєва 25 вересня минуло 7 хвилин.

Як повідомляє ДБР, у рамках відкритого кримінального провадження слідство розглядає 4 версії причини авіакатастрофи під Чугуєвом, внаслідок якої загинули 26 курсантів і офіцерів Харківського університету Повітряних сил: несправність літака, помилка пілотів, неналежна підготовка Ан-26 до польоту та неналежне керування польотом. Слідчі не виключають і теракту.

Як повідомляє ТСН, про технічнічні проблеми з приладом, що показував обертальний момент лівого двигуна літака, екіпаж Ан-26 ввечері 25 вересня повідомив о 20 год 38 хв – через 3 хвилини після злету. О 20 год 40 хвилин пілот запросив дозвіл на екстрену посадку і о 20-ій 43 дальній маяк аеродрому Чугуєва, куди летів сідати Ан-26, зафіксував на радарі цей літак. Після цього менше, як за 3 хвилини – о 20 год 45 хвилин – військовий транспортник, відхилившись вліво, падає і спалахує за 1,5 км від посадкової смуги обабіч автотраси Харків-Чугуїв.

Внаслідок падіння літака, що здійснював навчальний політ курсантів університету Повітряних сил ЗСУ, загинули 26 людей. Вижив лише один курсант.

Більше подробиць про хронологію падіння Ан-26 під Чугуєвим та версії причин авіакатастрофи, які розглядає слідство, – у сюжеті ТСН Тиждень.

newsyou.info

EXMO affiliate program