Київський прокурор перед затриманням на хабарі обирав Mercedes за майже 90 тисяч доларів (Відео)

1 июля 2020 г. в 07:40

Столичний прокурор Святослав Мазурик, якого на початку червня затримали нібито після отримання 100 тисяч доларів хабара, перед цим кілька разів відвідував автосалон Mercedes-Benz у Києві. А в день перед затриманням від імені дружини прокурора було підписано попередній договір купівлі-продажу позашляховика Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC вартістю близько 90 тисяч доларів.

«Слідство.Інфо» має в розпорядженні ексклюзивні відео з камер спостереження в автосалоні.

На датованому 31-м травня відео видно, як схожий на Святослава Мазурика чоловік у синій кепці, а також схожа на дружину прокурора Наталію Мазурик жінка в бежевій кепці оглядають автомобілі в автосалоні Mercedes-Benz. На одному з відео чоловік із жінкою сідають у позашляховик Mercedes-Benz сірого кольору та, увімкнувши двигун, перебувають там протягом кількох хвилин.

За кілька днів, як свідчать відео з камер, схожий на Мазурика чоловік у темному костюмі знову відвідує автосалон. А 3 червня від імені дружини прокурора було підписано попередній договір купівлі-продажу позашляховика Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC вартістю майже 2,4 мільйона гривень (близько 90 тисяч доларів).

Опівдні того ж дня, за даними правоохоронців, Святослав Мазурик зустрічався в одному з київських ресторанів зі співробітником банку, якому нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів закрити кримінальне провадження щодо службовців цього банку. Також, як повідомляє офіційне слідство, Мазурик обіцяв у подальшому допомагати банкірам вирішувати проблеми із законом. Наступного дня, за повідомленням Державного бюро розслідувань, під час заволодіння цими грішми прокурора затримали.

Після затримання суд відсторонив прокурора від посади. Згодом Мазурик вийшов із СІЗО за 630 тисяч гривень застави. Це понад 23 тисячі доларів, що вчетверо менше від суми хабара, який начебто отримав прокурор.

Сам Мазурик у коментарі «Слідству.Інфо» заперечив, що брав ці кошти. «Я нічого, ніякі гроші не брав», — заявив він і відмовився далі щось коментувати.

Як повідомляють правоохоронці, Святослава Мазурика призначили старшим групи прокурорів у справі щодо факту можливої службової недбалості посадовців «Банку Альянс». Кримінальне провадження на початку травня зареєстрували київські поліцейські.

Згодом Мазурик нібито запропонував співробітнику банку за грошову винагороду закрити це провадження, а також повідомити, хто з конкурентів «Банку Альянс» начебто замовив реєстрацію цієї справи.

Водночас, як зауважують правоохоронці, Святослав Мазурик як прокурор не мав повноважень своєю постановою закривати згадане кримінальне провадження, оскільки в ньому не повідомили про підозру жодній людині. Прокурору інкримінують закінчений замах на шахрайство в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15 та ч. 4 ст. 190 ККУ), що загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», столичний прокурор Святослав Мазурик, якого, за повідомленням правохоронців, на початку червня затримали на 100 тисяч доларів хабара, хвалився, що може вирішити практично будь-яке питання в Київському апеляційному суді, де в нього працює дружина.

slidstvo.info

EXMO affiliate program