Київський суд береться за російського ґвалтівника

17 июня 2022 г. в 19:12

На лаві обвинувачених 32-річний військовослужбовець Михайло Романов

Солом’янський районний суд Києва викликає у підготовче судове засідання військовослужбовця 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебско-Новгородскої дивізії РФ Михайла Романова. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на повідомлення головуючої судді Ганни Сергієнко, яке вийшло в «Урядовому кур’єрі» від 17 червня.

За матеріалами справи 32-річний російський солдат обвинувачується у порушенні законів та звичаїв війни, а також у жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч.1 ст.438, ч.2 ст.438 Кримінального кодексу). Під час окупації села Богданівка Броварського району Київської області Романов застрелив беззбройного цивільного. Це сталося 9 березня 2022 року. Українця було вбито на очах дружини.

Після цього Романов і ще один російський військовий змусили дружину вбитого чоловіка роздягтися та зґвалтували її по черзі. Приблизно через годину солдати повернулися і знову зґвалтували жінку. А через 40 хвилин повернулися втретє у стані алкогольного сп’яніння і ще раз поглумилися над жінкою.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зауважила, що попри те, що обвинувачений наразі не в руках правоохоронців, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом.

Російському ґвалтівнику загрожує в Україні довічне позбавлення волі. Перше судове засідання відбудеться 23 червня 2022 року о 14:30 у Солом’янському районному суді Києва.

/glavcom.ua

EXMO affiliate program