Кілерів, які розстріляли лідера наркокартелю у столиці, затримали

27 мая 2020 г. в 23:45

В Одесі правоохоронці затримали чотирьох іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії, який відбувся на столичному Печерську 26 травня. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі України.

За даними правоохоронців, потерпілий громадянин Чорногорії знаходився в міжнародному розшуку і є одним з лідерів наркокартелю, що поставляє наркотики на території більшості європейських країн.

"Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий переділ сфер впливу в самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, які контролюють наркотрафік", - повідомив глава Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, затриманими виявилися громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії, один з яких перебував у міжнародному розшуку за вбивство на замовлення. Кілери прибули в Україну на початку травня, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю і організували стеження за майбутньою жертвою і її сім'єю. Визначившись з датою, зловмисники очікували потерпілого біля його будинку.

Двоє зловмисників вчинили п'ять пострілів в потерпілого, після чого сіли в автомобіль і втекли з місця злочину. Через кілька сотень метрів вони кинули і підпалили машину, щоб знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що "стрільців" очікували їх спільники.

"Поліцейські встановили маршрут і автомобіль, на якому вони прямували в бік Одеської області, щоб через кордон України з Молдовою покинути територію країни поза митним контролем. Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції по затриманню кілерів залучили спецназівців КОРД. Вранці при в'їзді в Одесу співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі, карного розшуку, Головного слідчого управління поліції Одеської області і КОРД затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір і намагалися втекти ", - зазначив Клименко.

На даний момент тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру і обрання запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) КК України.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program