Кіллер з Росії намагався вбити українського вченого, який розробив унікальну зброю (ВІДЕО)

13 июля 2021 г. в 00:10

Завдяки СБУ вченому і його колезі вдалося вижити при замаху на їхнє життя.

В Україні розробили чудо-зброю. У ньому є спеціальний генератор, який виробляє імпульс фантастичною потужності: так званий "вибухо-магнітний". Цей імпульс - паралізує всю електроніку навколо. Якщо це командний пункт - все екрани комп'ютерів в ньому - миттєво стають чорними. А потужні ракети, якими по цьому пункту керували, - перетворюються на мертвий залізо.

Про це повідомляють в сюжеті ТСН.

Вибухо-магнітний генератор, який створили в Україні, диво-зброю, яке дає можливість без людських жертв закінчити війну. Розробка настільки цінна, що Кремль почав цілу полювання за її автором. Але - як це часто буває - щось пішло не так.

Замах на розробника

Віталій Зарубін, співробітник інституту електромагнітних досліджень, побачив обличчя свого вбивці за кілька секунд до того, як той натиснув на кнопку підриву вибухівки. Причина по якій зазіхали на життя українського вченого - нова високотехнологічна вітчизняна військова розробка.

Кілер приїхав в Сєвєродонецьк з російського міста Улан-Уде. Виїжджав в поспіху. Навіть не встиг змінити теплі лижні штани на менш помітний на півдні одяг. Тут, в Україні, на нього чекав фальшивий паспорт з тризубом, який йому в умовленому місці залишив співробітник ФСБ.

З початку кожен крок кілера був під контролем контррозвідки СБУ. У режимі двадцять чотири на сім. Перед виконанням "замовлення" найманець знайшов підготовлену для нього вибухівку - магнітну міну під однією з плит в центрі Сєверодонецька.

Кілер постійно стежив стежить за старою "Тойотою", яка належить співробітнику інституту електромагнітних досліджень, його цікавив пасажир - заступник директора інституту, який розробляє електромагнітну зброю. Саме під пасажирське сидіння прибулець з Росії встановив вибухівку. У машину сіли двоє, Віталій Зарубін і його пасажир теж вчений. Кілер з пультом відійшов на безпечну відстань і натиснув на кнопку. Синя машина повинна була розлетітися на шматки неподалік дитячого майданчика.

З приреченого авто на потуги кілера дивилися дві пари очей. Обидва чоловіки цілком свідомо брали участь у спецоперації. Розуміли - ніби все під контролем. Але ці секунди очі в очі з кілером - каже Віталій - ніколи вже не забуде.

"Він взяв пульт став натискати і повертати голову в нашу сторону. Натискає і повертає. Натискає. І диво. Повертає голову в нашу сторону, холодок по тілу пройшов", - розповідає Віталій Зарубін, співробітник інституту електромагнітних досліджень:

Замінований автомобіль не вибухнув. А душогуба миттєво скрутили люди в штатському. Він не знав, що за кілька годин до його візиту "закладку" з пекельною машинкою відвідали поліцейські вибухотехніки. Вони замінили пристрій на точно такий же зроблений муляж, а справжню вибухівку віддали експертам.

Кілер-невдаха зараз за гратами, в слідчому ізоляторі. І він переконаний, що замовники незабаром витягнуть його звідси. Саме тому погоджується відкрити обличчя.

"Я підписав угоду з співробітником ФСБ. Звертаюся до вас з проханням, з величезним, включити мене в обмінні списки. Я звертаюся до тих співробітників, які відправили мене сюди. Я сподіваюся, що це управління не осоромить честь свою, ну, не кине людини , якого вони відправили ", - говорить кілер.

Відомо, що кілер має дві вищі освіти.

Як все було

За кілька місяців до замаху контррозвідники затримали російського агента при спробі купити документацію на розробку українського високотехнологічного зброї. В її основі потужний електромагнітний імпульс, від якого неможливо врятувати електронні пристрої. Секретні дані повинен був продати ворогові поважний вітчизняний вчений. Але замість цього він передав інформацію про агента українській контррозвідці.

"Мені сказали, ліквідуй провокатора. Там не було слова" свідок ". Мені сказали, провокатор і агент СБУ", - говорить підозрюваний у замаху на вбивство.

Чому Росію так цікавить розробка українців

В інституті, де працює Віталій Зарубін, виробляють компоненти для радіоелектронної боєголовки. Уже кілька десятиліть в секретних лабораторіях вчені намагалися створити зброю майбутнього. І ось вона, гармата, яка здатна "вбити" всю електроніку противника - взривомагнітних генератор. Вона примножує на нуль всі новітній арсенал ворожого сусіда. Не дивно, що Росія намагається вкрасти документацію з цього інституту.

Цей прилад генерує імпульс, який перетворює бойової дрон на безпорадний шматок заліза. Генератор легко впорається з цілим роєм "безпілотник". Від одного невидимого пострілу вони падають з неба, як видобуток до ніг мисливця.

Такий компактний генератор, як стверджують вчені, не шкодить людям, проте "вбиває" всю високу технологію противника. Дронь падають, радіостанції замовкають, комп'ютери вигорають, а отже ракети нікуди не летять, перетворюючись в мертве залізо. Якщо, замість бойової речовини, його встановити на бомбу, ракету або снаряд, то можна залишити військо супротивника без командних пунктів. І без зайвих жертв закінчити війну.

"Результат - безповоротне поразка всієї електроніки в радіусі трьохсот метрів. Якщо скинути над командним пунктом - то йому кінець. Все буде, але працювати він не буде", - говорить директор інституту електромагнітних досліджень Юрій Ткач.

Замовниками генераторів, тут виробляють серійно, є тільки закордонні друзі України. Зате наш ворог наполегливо полює за українськими військовими секретами. І нинішня невдала спроба заволодіти ними точно не була останньою.

EXMO affiliate program