Китайський міноносець ледь не зіштовхнувся з есмінцем США у Тайванській протоці (ВІДЕО)

4 июня 2023 г. в 20:00

Сполучені Штати заявили, що китайський ракетний ескадрений міноносець Luyanh III наблизився на небезпечну відстань до есмінця ВМФ США USS Chung-Hoon. При цьому небезпечний маневр ним був вчинений не одноразово, пише cbsnews.

В Індо-Тихоокеанському командуванні армії США підкреслили, що американський військовий корабель жодним чином не порушив міжнародних правил під час проходу через Тайванську протоку.

“Під час транзиту китайський міноносець НОАК (N) LUYANG III виконував небезпечні маневри в районі Chung-Hoon. Судно обігнало Chung-Hoon лівим бортом і перетнуло його ніс на відстані 150 ярдів (137 м – ред).Chung-Hoon зберіг курс і знизив швидкість”, – йдеться у повідомленні.

Після цього Luyanh III повторив це ще раз.

Китай, своєю чергою, обвинуватив США у спробах дестабілізувати Індійсько-Тихоокеанський регіон.

Як писав “Ми-Україна” раніше, до цього в американському Міноборони публічно заявили про невиправдано агресивні маневри китайської авіації. Йдеться про нещодавній випадок з винищувачем J-16 ВПС КНР, який пролетів перед носом RC-135 Rivet Joint, змусивши американський літак-розвідник пройти крізь турбулентність.

Відео з кадрами інциденту, що стався 26 травня у міжнародному повітряному просторі над Південнокитайським морем, опублікувало командування ВПС США.

weukraine.tv

EXMO affiliate program