Кличко відповів Зеленському щодо недобудов "Укрбуду" – подробиці (Відео)

22 мая 2020 г. в 20:53

Президент під час своєї пресконференції заявив – розв'язати проблему має міський голова Києва

Збанкрутілий "Укрбуд". Хто відповідальний за добудову житла для 13 тис. інвесторів – публічно домовляються президент і столичний мер Віталій Кличко. Днями Володимир Зеленський під час своєї пресконференції заявив – розв'язати проблему має міський голова Києва, тому що раніше повноваження добудувати об'єкти "Укрбуду" перейшли до Київміськбуду. Відповідь не забарилася, інформує "5 канал".

Під час щоденного брифінгу Кличко заявив – "перекладати на нього проблему з боку глави держави некоректно". Мовляв, є низка проблем, які сам міський голова розв'язати не може.

Зокрема, відмова оформлення документів у Державній архітектурно-будівельній інспекції, та брак коштів – для добудови потрібно ще понад 2 мільярди гривень. Загалом, зазначив Кличко, передача об'єктів від "Укрбуду" відбувається планово.

5 із 23 недобудов Київміськбуд уже взяв на баланс та проводить роботи. Водночас, інвестори кажуть, сподіваються, що справа нарешті зрушиться з місця, якщо ні – продовжуватимуть свій протест.

"Хочу наголосити, що "Укрбуд" — компанія, засновником якої є не якась шарашкіна контора. Засновником компанії і корпорації, під егідою якої велося будівництво, є Кабінет міністрів України. І говорити, що Кличко зараз може взяти і сам розібратися з наслідками дій недобросовісного забудовника — як мінімум, некоректно", – заявив Кличко.

"Є певним прогресом те, що влада звернула увагу на нашу проблему. Але, звичайно, коли органи влади, в даному випадку, президент і міська влада починають між собою перекидати це питання – нас це не влаштовує. Якщо не вдасться нічого їм домовитися, будемо далі продовжувати нашу активність у вигляді мітингів" – повідомив Володимир, інвестор "Укрбуду".

5.ua

EXMO affiliate program