Клімкін попередив про нову стратегію Путіна щодо України: Кремль уже запустив маховик на повну (Відео)

13 июля 2021 г. в 13:00

Кремль буде посилювати тиск на Україну, застосовуючи нову стратегію. Вона полягає в обов’язковій реакції Москви на будь-які події в Україні, щоб у цій реакції поширювати пропагандистські гасла Кремля.

Про це ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив в ефірі телеканалу “Україна 24“.

Клімкін зазначив, що збільшення останнім часом висловлювань президента РФ щодо подій в Україні вже є проявом цієї нової стратегії Кремля.

"Путін свідомо це робить, і не тільки Путін. Вони запустили маховик на повну, там вже хто тільки не говорить. Раніше Жириновського вмикали, тепер це Сурков, Симоньян і всі решта", – сказав Клімкін.

Український дипломат наголосив, що постійні висловлювання Путіна та інших речників на тему України – це лише частина стратегічного задуму Кремля.

"Проєкт закону, внесений до Держдуми, щодо паспортизації українців на основі самоідентифікації, так само як і білорусів, є частиною цієї стратегії. Нова стратегія нацбезпеки, де нас називають "братнім народом", теж є частиною цієї стратегії. Вони будуть послідовно її реалізовувати", - сказав Павло Клімкін.

Ексглава МЗС України підкреслив, що прогрес у переговорах щодо Донбасу можливий тільки за умови компромісної угоди за участі США. Кремль же на угоду з Білим домом після зустрічі Путіна і Байдена іти не поспішає.

"Я так розумію, що Путін цієї великої угоди не тільки не отримав, але й сумнівається в її можливості. Тому він буде зараз підвищувати тиск і намагатися для внутрішніх процесів у Росії використовувати "скрєпу" про необхідність відновлення православної імперії та слов'янського братерства", - попередив Клімкін.

EXMO affiliate program