Коли пандемія COVID-19 в Україні піде на спад: лікар дала відповідь (відео)

4 декабря 2020 г. в 19:22

Медик розповіла, чому осінньо-зимовий сезон приніс різке зростання кількості хворих на коронавірус.

Відомий український лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, коли ситуація з коронавірусом в Україні почне пом'якшуватися. За словами медика, COVID-19 восени і взимку має більш важкий перебіг.

"Триває сезон коронавірусу. Зараз він агресивний. Зараз ми отримуємо найбільші дози збудника, тому зростає кількість важких форм. У весняно-літній сезон це буде пом'якшуватися, як і минулого літа", - розповідає завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ імені О.О. Богомольця.

Лікар зазначила, що ще влітку були надії, що коронавірус зійде нанівець, але цього не сталося. І ситуація зараз відрізняється не тільки кількістю нових інфікованих.

"Втім, ситуація була не такою, як зараз. І за кількістю, але найголовніше - за кількістю важких форм. Влітку люди хворіли, але не було такої кількості важких форм", - додала інфекціоніст.

Голубовська зазначила, що Україна сьогодні знаходиться в "осередку" поширення коранавірусної інфекції, і виступила за зменшення кількості хворих людей усіма можливими методами.

glavred.info

EXMO affiliate program