Колишній поліцейський із Харківщини віддав кафе дружини окупантам

17 января 2023 г. в 13:04

Експоліцейського затримали на кордоні з Росією, коли він намагався втекти.

Колишнього начальника сектору відділення поліції №1 Куп'янського районного управління поліції ГУ Нацполіції судитимуть за державну зраду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

"Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно колишнього правоохоронця, який займав керівну посаду в Куп'янському районі Харківської області. Намагаючись вислужитися перед окупантами, зрадник віддав їм у користування кафе власної дружини", — розповіли у ДБР.

Окрім кафе, експоліцейський передав окупантам службовий автомобіль. Слідство встановило, що чоловік перейшов на бік ворога одразу після окупації селища Великий Бурлук (селище окупували 25 лютого).

Він допомагав загарбникам створювати новий окупаційний правоохоронний орган у Великому Бурлуку та агітував колег співпрацювати з окупантами. Колегам чоловік пропонував навчання у вищих закладах освіти Росії для того, аби надалі отримати офіцерські звання.

Колишнього поліцейського затримали у середині вересні на кордоні з Росією — він намагався втекти. Обвинувальний акт щодо нього сформований за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зараз чоловік перебуває під вартою.

2day.kh.ua

EXMO affiliate program