Командир російської бригади, "Бук" якої збив MH17, підписує грамоти дітям

20 июля 2021 г. в 06:40

У 2014 році ракета "Бук" 53-ї бригади збройних сил Росії збила пасажирський літак рейсу MH17. А вже у 2018 році командир та полковник Сергій Мучкаєв підписує грамоти дітям військових цієї бригади.

За даними видання, грамоти діти отримували за участь у конкурсі малюнків "Армія очима дітей". Цікаво, чи малювали діти військових збитий MH17, на борту якого загинули 80 неповнолітніх і 3 немовля.

Фото грамоти волонтери знайшли у соціальних мережах на сторінці 53-ї бригади збройних сил Росії. Згідно з нею, у конкурсі брали участь діти військових цієї бригади віком від 5 до 7 років.

Російський слід у збитті MH17

Зауважимо, що 24 травня міжнародна слідча група представила докази, що пасажирський літак рейсу MH17 був збитий з зенітно-ракетним комплексом "Бук" 53-ї бригади збройних сил Росії. Фактично саме Мучкаєв є одним з головних ланок, причетних до трагедії.

Цілком логічно було б викликати полковника Мучкаєва на суд для дачі роз’яснень. Він може допомогти слідству розкрити факти й усіх причетних до теракту.

Авіакатастрофа MH17: головне

17 липня 2014 року Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий над Донбасом. Тоді загинули всі 298 осіб, що були на борту. Ракету запустили проросійські найманці з території, непідконтрольній українському уряду.

3 лютого 2020 року прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам і викликала їх для слідчих дій. Мовиться про:

Сергія Дубинського;

Ігоря Гіркина;

Олега Пулатова;

Леоніда Харченка.

24tv.ua

EXMO affiliate program