Командири «бучанських катів»: хто з російських офіцерів відповідальний за геноцид на Київщині (Відео)

18 мая 2022 г. в 04:01

64-а мотострілецька бригада з Хабаровська відома своїми звірствами у Бучі. Передусім відповідальність за сотні вбитих, закатованих та зґвалтованих українців лежить на російських командирах, адже це їхні підлеглі вчиняли звірства. Про офіцерів, яким доведеться відповідати за злочини на численних судах та трибуналах — у матеріалі «Слідства.Інфо».

Певне, усвідомлюючи це, російські офіцери почали ховати свої справжні імена. Попри це «Слідству.Інфо» вдалося ідентифікувати частину командирів 64-ї мотострілецької бригади з Хабаровська. Цей підрозділ відзначився особливими звірствами під час окупації Бучі, де були жорстоко розстріляні сотні мирних жителів, багато з яких закатували до смерті.

Під час розслідування журналісти опрацювали списки української розвідки, яка опублікувала імена та посади військовослужбовців 64-ї мотострілецької бригади з Хабаровська. Також дослідили додаткові документи, які «Слідство.Інфо» отримало від власних джерел у розвідувальних органах та російські пропагандистські ресурси.

slidstvo.info

EXMO affiliate program