Комаровський жорстко висловився про карантин вихідного дня (відео)

14 ноября 2020 г. в 18:10

Доктор Комаровський розповів, чому мери деяких міст відмовилися виконувати постанову Кабміну про карантин вихідного дня.

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський прокоментував рішення місцевої влади не вводити карантин вихідного дня. На його думку, чиновники стоять перед складним вибором.

За словами Комаровського, велика частина всіх рішень, стосовно коронавірусу, більше пов'язана з політикою, ніж з медициною.

"У будь-якому випадку з чим ми зіткнулися точно? Ми зіткнулися з тим, що всі коронавірусні рішення - вони не медичні, вони політичні", - заявив Комаровський виданню Гордон.

Комаровський вважає, що у місцевої влади є два варіанти дій, однак вибрати між ними двома – непросто.

"Кожна людина... уяви: ти мер, у тебе є два варіанти дій – закрутити гайки і розкрутити гайки. Якщо ти закрутиш гайки, ти ніколи не будеш винен. Ніколи. Ти закрутив гайки, ти все закрив, люди мруть, як мухи, але "я зробив все, що міг". Ти розкрутив гайки - кожен, хто помре, тому помер, що ти розкрутив. Тому ніхто не хоче брати на себе відповідальність", – підкреслює лікар.

Однак влада також несе відповідальність і за економіку, яка впливає на життя людей.

"Тут і виходить, що на одній чаші терезів економіка, а з економікою пов'язані тисячі, десятки, сотні тисяч людських життів. Економіка - це теж життя. І ось зараз нам треба вибирати", - вважає Комаровський.

EXMO affiliate program