Конфлікт пригожина й герасимова означає, що рф зайшла у фазу напіврозпаду - Березовець (відео)

27 января 2023 г. в 07:51

російські військові навмисне псували і продовжують псувати свою техніку, бо не хочуть воювати, констатує військовий

У програмі "Час: Онлайн" на "5 каналі" ведуча Марія Скібінська та політолог, журналіст, а нині офіцер 1-ї окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна ЗСУ Тарас Березовець обговорили, як вплине конфлікт знову призначеного керівника Об'єднаного угруповання військ в Україні валерія герасимова і засновника ПВК "вагнера" євгена пригожина на подальший хід війни.

"Конфлікт, який є між пригожиним і керівництвом ПВК "вагнера" та зс рф і конкретно генеральним штабом – це внутрішній початок хаосу і внутрішнього розпаду рф. Коли в авторитарній країні, крім офіційний збройних сил, з'являється ПВК, а вони зараз заявили про створення приватної розвідки, – це не ознака здорової ситуації. Цей конфлікт означає, що росія вже зайшла у фазу напіврозпаду", – говорить Березовець.

"І тут не треба будувати теорій, що, мовляв, пригожин використовується путіним для тиску і додаткової конкуренції – ні. Просто пригожин з'явився, бо така ситуація виникла, вакуум, який треба було заповнити. Я можу підтвердити тільки, що російські військові навмисне псували і продовжують псувати свою техніку, залишати нам повні склади боєприпасів. З якою метою – вони не хочуть воювати. Я не кажу про антивоєнні настрої, але саботаж, причому на рівні офіцерів почався... Вони втікали на Харківщині, з Куп'янська й Ізюма, у них був майже тиждень, аби знищити величезні склади... Ми з вересня не можемо вистріляти всі ті снаряди, міни й боєкомплекти для стрілецької зброї, які вони нам полишали", – констатує Березовець.

Дивіться повний випуск інтерв'ю з військовослужбовцем ЗСУ Тарасом Березовцем:

EXMO affiliate program