Контррозвідка відзвітувала про результати боротьби зі зловживаннями в оборонній сфері

20 марта 2020 г. в 18:40

За півроку контррозвідка Служби безпеки України попередила привласнення понад 742 мільйонів гривень бюджетних коштів на виконанні державного оборонного замовлення. Також блоковано схеми розкрадань у сфері військово-технічного співробітництва і експортного контролю на понад 700 мільйонів гривень.

Про це повідомляє сайт відомства.

Так, слідчі зареєстрували 4 кримінальні провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України – за фактами зловживань під час використання державних грошей в оборонно-промисловому комплексі посадовцями деяких силових структур та держпідприємств.

Також контррозвідники СБУ попередили незаконне вивезення за межі України товарів військового призначення та подвійного використання на суму понад 647 мільйонів гривень.

За фактами нелегального переправлення вказаних товарів розпочато 28 кримінальних проваджень за ст. 333 Кримінального кодексу України. Через виявлені порушення у сфері експортного контролю накладено штрафних санкцій на суму понад 137 мільйонів гривень.

За відповідними матеріалами СБУ судами вже винесено 13 вироків. За іншими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

sprotyv.info

EXMO affiliate program