«Королі українського лісу»: незаконні вирубки лісів на Волині викрили у журналістському розслідуванні. ВІДЕО

15 августа 2020 г. в 22:00

Мешканці Європи навіть не здогадуються, що купуючи різноманітні товари – починаючи від ксероксного паперу та закінчуючи меблями від IKEA, вони зачасту спонсорують діяльність української мафії. Cosa Nostra, Якудза, Тріади та Наркокартелі – про них знімають фільми та пишуть книги. Натомість українська мафія залишається поза увагою більшості громадян.

У документальному фільмі – журналістському розслідуванні «Королі українського лісу» Бюро журналістських розслідувань «Детективи» розповідає про незаконний експорт лісу та контроль ринку деревини в Євросоюзі українськими організованими злочинними групами. Мафія України тісно пов’язана із керівництвом Держлісагентства та його структур, Генпрокуратурою та світовими деревообробними гігантами. І вона – безсмертна.

Розслідування описує незаконні вирубки лісів в Україні, незважаючи на мораторій та в обхід не лише національного законодавства, а й регламентів ЄС. Заховані в офшорах підприємці купують деревину у державних лісогосподарських підприємств за низькими цінами та перепродають у Європу з величезною різницею, яка використовується для підкупу чиновників та правоохоронців. І звісно — у такому незаконному бізнесі не обходиться без кримінальних війн, переділу сфер впливу, розстрілів та підірваних авто.

volynonline.com

EXMO affiliate program