Коронавірус "помолодшав": у Китаї померли немовля та підліток, вчені мають нову статистику інфікування (відео)

21 марта 2020 г. в 07:58

До цього жодних смертей серед дітей від COVID-19 помічено не було.

У Китаї від На коронавірусну інфекцію здебільшого хворіють дорослі. У чому таємниця дитячої "невразливості" На коронавірусну інфекцію здебільшого хворіють дорослі. У чому таємниця дитячої "невразливості"коронавірусу померли 10-місячне немовля та 14-річна дитина, що свідчить про те, що люди, які не досягли 18 років, не застраховані від інфекції та смерті від неї.

Як пише Los Angeles Times, вчені у зв’язку з цим повідомили про нові дослідження перебігу хвороби у дітей, які дещо спростовують попередні дослідження.

Зазначається, що немовля померло у середу, 18 березня. Дитина страждала через закупорку кишківника, і, як кажуть, у неї була поліорганна недостатність протягом чотирьох тижнів, перш ніж виявили коронавірус.

За даними китайської дослідницької групи з коронавірусу у дітей, зі 171 інфікованої дитини у країні, троє перебували у тяжкому стані і потребували інтенсивної терапії, серед них було і 10-місячне немовля, яке померло.

Як і немовля, двоє інших інфікованих дітей мали серйозні проблеми зі здоров'ям, які, можливо, зробили їх більш вразливими до COVID-19. Один лікувався від лейкемії, а другий страждав від хвороби нирок.

Інші дослідження Центру контролю за захворюваннями Китаю повідомляють про 2 143 підтверджені випадки інфікування коронавірусом дітей, серед яких був і підліток, який помер.

Однак вони не зазначають, чи були хронічні хвороби у померлого юнака та у якій формі інші інфіковані діти переносили інфекцію.

Що стосується самого дослідження, яке провели експерти з New England Journal of Medicine, то воно виявило, що понад 4,4% інфікованих дітей не мали симптомів вірусу, 51% - мали легкі симптоми, такі як кашель, біль у горлі, нежить, іноді лихоманка, втома. У деяких випадках у дітей були лише такі симптоми, як нудота, блювота, біль у шлунку та діарея.

Решта 39% дітей були середньо хворими. У них були такі симптоми, як пневмонія з кашлем, який прогресував і лихоманка.

Знімки легень у цих дітей були з невеликими шрамами і плямами. За допомогою стетоскопа лікарі часто чули брязкання у грудях, що свідчить про накопичення рідини.

Зазначається, що у важких випадках температура, кашель, а іноді і шлунково-кишкові симптоми прогресували протягом тижня до утрудненого дихання та ознак того, що вони не отримували достатню кількість кисню. У критичних випадках виникали дихальна недостатність та шок, запалення мозку та збій у життєво важливих органів, таких як серце та нирки.

Серед немовлят до 1 року у 11% та у 7% дітей віком від 1 до 5 років був важкий або критичний стан. Серед дітей віком від 6 до 15 років важко перенесли інфікування лише 4%, і 3% - 16-річні підлітки.

"На відміну від інфікованих дорослих, більшість інфікованих дітей мають більш легкий клінічний перебіг. Безсимптомні інфекції також не були рідкістю", - написали автори дослідження New England Journal of Medicine.

Також вони додали, що нез’ясованою залишається головоломка, чи можуть ці 51-55% інфікованих дітей, які не мають симптомів або мають легкі, поширювати інфекцію.

тсн

EXMO affiliate program