Коронавірус: у Дніпрі відділення для онкохворих дітей віддали під VIP-палати для місцевої еліти – Корчинська (відео)

31 марта 2020 г. в 23:05

Народна депутатка VIII скликання Оксина Корчинська в ефірі програми "ІнфоВечір" на "5 каналі" розповіла про облаштування у Дніпрі особливих палат для інфікованих коронавірусом.

"В Дніпровській онкологічній дитячій лікарні місцевий губернатор вирішив відділення, яке нещодавно відремонтували, в тому числі благодійники і волонтери, віддати під коронавірус. Кажуть, під VIP-палати для дніпровської еліти. А дітей кинути в якесь інше непідготовлене приміщення. Нагадую, що для тих дітей потрібні надзвичайно стерильні умови, щоб вони не отримали додаткові діагнози під час лікування. Під коронавірус вирішили, що треба загубити дитячу онкологію. І не тільки, я вже мовчу про дорослу", – сказала Корчинська.

Вона також розповіла про забезпечення медиків на фронті засобами індивідуального захисту: "Держава фактично нічим не забезпечила наші військові частини. На чотири госпіталі, де в кожному працюють по 100-150 медиків, плюс 11 стабілізаційних пунктів на фронті, держава передала 50 костюмів. Знову все лягло на плечі волонтерів".

Повне відео розмови дивіться за посиланням:

5

EXMO affiliate program