Кравчук пояснив свій ефір з Пушиліним на ТБ РФ (Відео)

19 февраля 2021 г. в 07:40

Одночасна поява в ефірі ватажка самопроголошеної “ДНР” Дениса Пушиліна стала несподіванкою, але її було використано для донесення до російського глядача позиції України щодо Донбасу.

Так пояснив свій ефір з Пушиліним на російському телеканалі 15 лютого голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу “1+1“.

“Справа не в тому, з ким ти говориш, а справа в тому, що ти говориш”, – заявив Кравчук.

Кравчук зазначив, що якби покинув ефір при появі в ньому Пушиліна, то це могли б сприйняти як страх. Натомість, заявив Кравчук, із Пушиліним в ефірі російського телеканалу він не розмовляв, а лише поставив йому ключове запитання.

“Я задав йому одне запитання, яке є для мене принциповим: вони хочуть будувати там на неконтрольованому Донбасі якусь національну російську державу – і тоді нам з ними говорить загалом немає ніякої потреби, – або вони хочуть все ж таки будувати або домовлятися з нами, як інтегрувати ті регіони в Україну на основі тих документів, які визначені і Нормандським форматом, і Мінськими домовленостями. Це зовсім різні речі”, – підкреслив Кравчук.

Леонід Кравчук наголосив, що використовуватиме всі можливості, щоб донести позицію України щодо Донбасу.

“Чому я спілкуюся з каналами, я вам скажу. Я хочу донести до аудиторії (до речі, в мене дуже багато листів позитивних і від росіян з різних регіонів, які кажуть: “Нарешті ми дещо дізналися”). Тобто я не в тому, що це треба з ними обійматися, треба говорити всім правду, захищати Україну”, – пояснив Кравчук.

Більше – у прямій мові Леоніда Кравчука у відео ТСН.

7days-ua.com

EXMO affiliate program