Кремль влаштував тотальну перевірку так званим “арміям” самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”

18 октября 2021 г. в 09:05

Командування армії Росії на окупованому Донбасі зараз веде перевірку стану так званих “армій” самопроголошених “ДНР” і “ЛНР”.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерство оборони України.

“Командування ЗС Російської Федерації з 11 жовтня розпочало підсумкову перевірку за 2021 рік російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. При цьому російське командування приділяє особливу увагу визначенню реальної оцінки готовності до застосування розвідувальних, артилерійських і танкових підрозділів”, – йдеться в повідомленні.

За даними української військової розвідки, для проведення такої перевірки командування армії РФ направило своїх офіцерів на окупований Донбас безпосередньо у місця бойової підготовки так званих "армій" самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

"Групи офіцерів Південного військового округу ЗС Російської Федерації контролюють всі етапи залікових командно-штабних, тактичних (тактико-спеціальних) навчань (тренувань) безпосередньо у місцях їх проведення", - проінформували в ГУР Міноборони України.

Як повідомляла ІА "7 Днів-Україна", раніше Головне управління розвідки Міноборони України заявляло, що Росія через окуповані ділянки кордону у вересні переправила своїм окупаційним підрозділам на Донбас партію військової техніки, модернізованої на заводах РФ.

EXMO affiliate program