Кривдник Найєма за посередництва політика з України вийшов на волю в Азербайджані, – адвокат (відео)

7 мая 2018 г. в 21:18

Магомеда-Аміна Саітова, співзасновника промоутерської компанії BoomBox Promotions і одного із підозрюваних у побитті народного депутата Мустафи Найєма, правоохоронці Азербайджану відпустили на свободу

Про це розповів адвокат Ігор Синиченко, що представляє інтереси чеченських молодиків, які, імовірно, здійснили напад на нардепа

Так, правозахисник зазначив, що раніше Саітова дійсно затримували, проте потім відпустили. За його словами, це сталося ще "два-три дні тому", і інформацією про це адвокати підозрюваних у хуліганстві чеченців володіли ввечері 5 травня.

"Дійсно, Магомеда-Аміна було затримано. Причому зроблено це було на особисте прохання одного з провідних українських політиків, який подзвонив першому заступнику міністра МВС Азербайджанської Республіки Вілаєту Ейвазову", – переконує юрист.

Водночас він додає, що ніякого засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Саітову в Азербайджані не було.

Його відпустили у зв'язку з відсутністю відповідних документів з української сторони. Зараз Саітов перебуває на волі. Але це не означає, що Магомед-Амін збирається тепер ховатися. Михотіли, що він приїхав сам, але тепер йому буде складно виїхати з Азербайджану до завершення екстрадиційної процедури. Фактично, вітчизняні силовики самі завадили прискорити його повернення,

– зауважив Синиченко.

Як він уточнив, залежно від того, який пакет документів направить українська сторона правоохоронцям Азербайджану для забезпечення видачі Саітова, адвокати чеченця в подальшому вирішуватимуть, чи будуть вони погоджуватися на добровільну екстрадицію підозрюваного до Києва.

Нагадаємо, 30 квітня у центрі Києва народного депутата Мустафу Найєма побили молодики, із якими у нього стався конфлікт через небезпечне порушення останніми правил дорожнього руху. Нападники завдали політику кілька ударів і втекли. Трьох вдалось затримати, ще один устиг виїхати за кордон.

2 травня у Шевченківському райсуді Києва трьом нападникам на Найєма було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А 5-го числа у Азербаджані було затримано, ще одного імовірного нападника.

Канал 24

EXMO affiliate program