«Куди виїжджати?»: очевидці про те, що відбувається на Донбасі після ранкової атаки

18 февраля 2020 г. в 23:18

У вівторок вранці, 18 лютого, окупанти почали обстріл українських територій на Донбасі. Терористи атакували позиції ВСУ поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхово, Кримське, Хутір Вільний. Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, ще троє - поранені.

«З того боку почали стріляти десь о пів на шосту ранку. Так відбувалося десь протягом години, після чого наші почали відповідати», - розповіла волонтер Світлана Печена. Вона проживає в місті Золоте в Луганській області.

Вона розповіла, що місцеві мешканці, очевидці обстрілу, були в паніці, що це наступ, що наші території захоплюватимуть.

«Виїжджати з міста ніхто не збирається. Куди виїжджати?», - додала співрозмовниця.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2019-го за підсумками переговорів у Мінську було прийнято рішення розвести війська: тоді Збройні сили України і проросійські бойовики домовилися відійти від лінії зіткнення на трьох ділянках: Станиця Луганська, Петрівське та Золоте. А 10 лютого 2020 року міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що наразі йдуть переговори про розведення військ у ще трьох пунктах. Один з них - село Гнутове поблизу Маріуполя. Розведення військ при цьому все одно не гарантує припинення вогню.

«Такого тривалого стрільбища, як сьогодні, вже давно не було. Однак після розведення військ обстріли у нас йдуть практично щодня», - розповіла Світлана Печена.

Новое Время

EXMO affiliate program