Кулеба про загрозу нападу Росії: Це коштуватиме Путіну занадто дорого (Відео)

25 ноября 2021 г. в 17:30

Дипломати працюють над організацією високого рівня підтримки України в умовах загрози нападу Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні, 25 листопада, під час брифінгу, передає Depo.ua.

За його словами, нині головне завдання дипломатів – організувати високий рівень міжнародної підтримки задля уникнення нової ескалації війни.

"Ми не намагаємось зрозуміти, що у голові Путіна. Це невдячна справа. Ми працюємо над тим, щоб у ній з'явилось чітке розуміння: новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати, тому не варто цього робити", – заявив Кулеба.

Нагадаємо, раніше дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов повідомив, що військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні. За його словами, на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь.

.depo

EXMO affiliate program