Курди із "вдячністю" підпалюють російські патрулі. ВІДЕО

19 ноября 2019 г. в 16:38

Сирійські курди вкотре закидали камінням і підпалили військову техніку російського патруля. Відео з інцидентом у районі Кобань на схід від Євфрату опублікувало турецьке видання EHA MEDYA.

Реальність, як завжди, різко відрізняється від повідомлень російських пропагандистських ЗМІ, які ще недавно розповідали, з якою вдячністю місцеве населення зустрічає колони військової поліції. Натомість курди постійно протестують проти втручання Туреччини і РФ у свої справи, пише АрміяInform.

АрміяInform нагадує: у середині жовтня турецькі війська почали воєнну операцію "Джерело миру" вздовж сирійського кордону, яку зупинили після домовленостей 22 жовтня між президентами Туреччини і Росії, відповідно до яких у прикордонні райони для спільного патрулювання були введені підрозділи російської військової поліції та турецької армії.

Після прибуття росіян наприкінці жовтня – на початку листопада їхні "засоби масової інформації" захлинулися від змальовування зустрічі, яку начебто влаштували вдячні курди. Проте дуже скоро почали просочуватися свідчення очевидців, фото і відео, як чоловіки й жінки закидають росіян каміння і навіть взуттям.

Найвідоміші випадки протестів — 6 листопада селяни району Кобань закидали камінням російський патруль; 8 листопада жителі провінції Хасеке напали на спільний турецько-російський патруль. Тепер курди перейшли від "безпечного" каміння до "коктейлів Молотова", один з яких підпалив бронемашину.

EXMO affiliate program