Лавров знову визвірився на журналістів під час групового фото після засідання ОДКБ. Відео

23 ноября 2022 г. в 23:50

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров знову взявся за старе. Під час групового фото на засіданні Організації договору колективної безпеки у Єревані він вкотре визвірився на журналістів.

"Вказати на місце" при цьому очільник російської дипломатії вирішив не російським журналістам, які звикли до подібного ставлення з боку російських владоможців, а представникам іноземних ЗМІ. Відео з хамським вибриком Лаврова з'явилося у мережі.

На опублікованих кадрах учасники засідання ОДКБ, яке проходило у Єревані (Вірменія) 23 листопада шикуються для традиційного групового фото. У ході формування вдалої "картинки" журналісти підказують політикам, куди краще стати, аби усіх було добре видно.

В момент, коли хтось з журналістів просить одного з посадовців у другому ряду ступити на крок вправо - Лавров, що стоїть попереду, раптом вибухає обуренням.

"Ваше діло фотографувати, а не вказувати, що нам робити", – голосно видав "дипломат", адресуючи свою "рекомендацію" представникам ЗМІ.

Після цього інші учасники засідання ОДКБ, що стоять поруч з Лавровим, починають йому пояснювати, кому і чому адресувалася порада від журналістів.

Проте навіть після цього жодних вибачень від Лаврова за необгрунтоване хамство працівники медіа так і не почули.

Нагадаємо, хамством на адресу журналістів Лавров відзначаться з вражаючою регулярністю.

Так, у травні цього року світ облетіли кадри зі столиці Таджикистану Душанбе, куди Лавров прибув на засідання Ради міністрів закордонних справ СНД. Коли до нього на вході будівлі, де мало відбутися засідання, підійшов журналіст, якому за командою з МЗС РФ заборонили вхід в середину, і попросив очільника російської дипломатії відповісти на запитання - Лавров послав його "говорити з павичами".

obozrevatel.com

EXMO affiliate program