Легендарний танкіст ЗСУ розповів про перевагу Leopard над російськими танками (відео)

26 февраля 2023 г. в 13:11

Воїн також пояснив, у чому відмінність між танками Leopard 1 і Leopard 2

Герой України, полковник ЗСУ, командир зведеної тактичної групи Євген "Адам" Межевікін в ефірі "Час: Online" із Марією Скібінською розклав "по поличках", чому російські танки порівняно з НАТОвськими є просто купою залізного мотлоху.

За словами "Адама", вже отримавши певну допомогу і використовуючи бойові броньовані машини, які вже є на озброєнні військових частин, можна порівняти, наскільки кращі, більш маневрені й захишені від протитанкових засобів машини НАТОвського зразка, ніж машини зразка радянського і російського:

Перше – захищеність набагато вища.

Друге – оптика.

Третє – калібр гармати менший, але завдяки якості й потужності боєприпасів, вони набагато кращі, ніж радянський зразок.

"Тому в цілому ці танки на голову вищі, ніж зразки радянські, які є на озброєнні у рф", – підсумував військовий.

При цьому, за його словами, система управління вогнем, на достатньому рівні розвинута і в машинах якими досі користувалися ЗСУ, і в машинах російського виробництва, і в НАТОвських.

"Найголовніше, в чому відмінність, – це електроніка, оптика й боєприпаси, маневреність і потужність. Тут радянські зразки трохи поступаються", – пояснює "Адам".

Він також пояснив, у чому відмінність між танками Leopard 1 і Leopard 2 полягає в тому, що це різні покоління Leopard, які відрізняються технічними характеристиками цих машин. Щоб краще зрозуміти, військовий навів приклад танка Т-64А, який використовується ЗСУ:

"Наприклад, у нас Т-64А пропускають через завод, модернізують, покращують броню, оптику, додають контролери для поліпшення роботи екіпажу, встановлюють тепловізійні прилади спостереження, прицілювання. І машина вже, хоч і стара, але модернізована".

5.ua

EXMO affiliate program