Лікар назвала головну помилку при лікуванні коронавірусу (відео)

11 ноября 2020 г. в 08:40

Медик каже, що дуже важливо не приймати ліки для зниження температури тіла, якщо вона нижче 38 градусів.

Як і будь-яке інфекційне захворювання, COVID‑19 по-різному переноситься пацієнтами. За словами заслуженого лікаря України Ольги Богомолець пацієнтам з коронавірусом не варто збивати підвищену температуру тіла, адже в цей момент організм бореться з інфекцією.

"Якщо ви можете терпіти 38,5 - нормально, якщо можете 39 толерувати - супер. Вірусам значно важче, ніж вам, тому що в цей момент вони просто закипають в тій гарячій смолі, вони там гинуть", —зазначила Богомолець, пише Obozrevatel.

Лікар порадила людям, які захворіли коронавірусом і лікуються в домашніх умовах, придбати пульсометр. Завдяки йому, хворі зможуть стежити за своїм киснем в крові, а в разі його зниження, екстрено звертатися до лікарів.

"Якщо сатурація нормальна, навіть при високій температурі, навіть якщо людина себе недобре почуває, тоді можна бути вдома і далі перевіряти показники в динаміці", — зазначила Богомолець.

Також Богомолець оцінила ризики застосування вакцини проти COVID-19 від Pfizer.

За її словами, вакцину від коронавірусу, яку розробляє американська компанія Pfizer і її німецький партнер BioNTech, слід застосовувати тільки після ретельної і тривалої перевірки.

"Для того, щоб випробувати імунітет, має пройти, як мінімум, півроку або рік після того, як будуть вакциновані перші люди", – сказала вона.

glavred.info

EXMO affiliate program