Лікар назвала ще одну групу людей, на яких "полює" коронавірус (відео)

2 ноября 2020 г. в 09:30

Коронавірус 2020 виявили у 46 мільйонів осіб у світі. Заразитися може кожен. У зоні ризику крім людей з хронічними хворобами також ті громадяни, які добровільно виключають з раціону різні продукти, формують в організмі дефіцит вітамінів, речовин і мінералів, що призводить до зниження імунітету і високого ризику зараження коронавірусом, заявила лікар епідеміолог Ольга Ненастіна.

"За відсутності постійного споживання повноцінних білкових речовин почнеться руйнування власних клітин і порушення функцій органів", — пояснила лікар в інтерв'ю РИА Новости. На її думку, за різних форм вегетаріанства неможливо зберегти повноцінне здоров'я.

У цьому випадку зростає ризик заразитися різними захворюваннями, в тому числі COVID-19, попередила Ненастіна.

Лікар також зазначила, що продукти тваринного походження — важливі джерела вітамінів, які є есенціальними. Це означає, що вони не можуть синтезуватися в організмі самостійно і мають надходити разом з їжею.

Йдеться, наприклад, про вітаміни В2 і В12. Як пояснила Ненастіна, вони відіграють важливу роль в процесах кровотворення, функціонування нервової і травної систем.

EXMO affiliate program