Лікують неправильно: лікар-інфекціоніст анонсував погіршення ситуації з COVID-19 в Україні (відео)

10 ноября 2020 г. в 13:10

Лікування від COVID-19 в Україні організовано неправильно. Такі заяви пролунали 9 листопада на пресконференції: "Локдаун або чергове посилення карантину: до чого готуватися українцям?".

Євген Дубровський, лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4, прокоментував складність лікування хворих на коронавірусну хворобу в умовах нових антирекордів, через дистанційне лікування по телефону. За словами Дубровського, ситуація в країні скоро погіршиться.

"Лікарям дуже складно зрозуміти, що відбувається на тому кінці проводу, адже пацієнти налякані на стільки, що "накручують" і себе, і лікаря. Саме через це відбувається масова кількість неправильних дій та помилок. Та амбулаторна система, яка існує зараз не справляється, а зовсім скоро нас чекає зимовий період, який традиційно принесе грип та нові ризики захворіти", – повідомив Дубровський.

Також лікар-інфекціоніст зазначив, що ініціатива уряду щодо відкриття госпіталю у Палаці спорту є виправданою, однак лікарів та персоналу для нового місця знайти буде досить складно.

aspi.com.ua

EXMO affiliate program