Ляшко вимагає підвищити пенсії з початку літа (выдео)

14 апреля 2017 г. в 15:20

Лідер Радикальної партії задав кілька незручних запитань прем’єру Гройсману, нагадавши, що з сьогоднішнього дня уряд втратив свій імунітет.

Зокрема, політика цікавило, чому програма надання українцям безкоштовних ліків, запроваджена на вимогу Радикальної партії, досі не запрацювала в багатьох областях України.

«Два тижні, як програма мала працювати, але українці по рецептах безкоштовно не отримують ліки. У мене вимога – вжити всіх заходів, щоб програма запрацювала», – закликав Олег Ляшко. В той же час, політик переконаний, що на цій програмі не треба зупинятися – наступним кроком має бути запровадження безкоштовних медоглядів. «Ми рік тому зареєстрували законопроект про безплатне медичне обстеження. У людей немає коштів на це. Давайте робити медогляд за рахунок держави, щоб запобігати багатьом хворобам і рятувати життя українцям», – наголосив лідер Радикальної партії.

Окрім того, Ляшко висловив незадоволення тим, що уряд збирається піднімати пенсії не з 1 червня, як вимагає Радикальна партія, а лише з 1 жовтня.

«Після підвищення на нашу вимогу мінімальної зарплати удвічі, ми маємо перевиконання бюджету Пенсійного фонду, тому маємо можливість підняти пенсії вже з 1 червня. В першу чергу – соціальні пенсії для півмільйона людей, які отримують менше тисячі гривень. Та осучаснити пенсії для людей з великим трудовим стажем, які все життя пропрацювали, але отримують копійки», – наголосив народний депутат.

Також Ляшко закликав уряд відреагувати на його вимогу – повернути до дрежавного управління газорозподільчі мережі, якими безплатно користуються олігархи.

«Ми були у вас на уряді тиждень тому і вимагали повернути державі газорозподільчі мережі. Реакції досі нема. Тому ми підготували проект постанови уряду та наполягаємо на його прийнятті. Досить грабувати українців», – підсумував Ляшко.

informator.news

EXMO affiliate program