Лучанин поранився шпателем в «Епіцентрі»: хоче компенсацію (відео)

4 сентября 2022 г. в 19:51

Похід вісімнадцятирічного Дмитра у луцький «Епіцентр» в липні цього року обернувся шрамом на нозі. Поки друзі вибирали матеріали для ремонту, він грався з їхньою маленькою донькою. Усе було добре, поки хлопець не наткнувся на гострий кінець будівельного шпателя, який стирчав з нижньої полиці.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Відчув у нозі укол. Коли я побачив рану, в мене всередині все перевернулося. Я бачив наскільки рана була відкритою», – каже Дмитро.

Тоді, розповідає хлопець, у торговому центрі досить байдуже поставилися до інциденту. Медична сестра прийшла, коли його вже на візку вивозили з приміщення, а саму травму назвали подряпиною, хоча в лікарні потерпілому наклали чотирнадцять швів. Три тижні він не міг ходити і щодня їздив на перев’язки.

«Лікування обійшлося не дуже дорого, але ось витрати на доїзд зі Струмівки були значними, адже мені потрібний був автомобіль, і я кожного дня брав таксі. Також зі мною потрібно було йти, адже сам я нікуди не міг добратися», – зазначає хлопець.

Він розуміє, що подія трапилася, зокрема, і через власну необережність, але хотів би, щоб правоохоронці дослідили, як розміщують інструменти на полицях гіпермаркету, бо опинитися на його місці може будь-хто.

Відтоді минуло два місяці. Потерпілий отримав заключення від правоохоронців.

«В заключенні написали, що там немає ніяких проблем, шпателі були складені добре. Але ж фото та відео наводять протилежне. Ми готові це все надати, тільки ніхто не хоче цим займатися. Всім начхати», – переконаний хлопець.

У документі йдеться про те, що Дмитро не дотримувався правил безпеки та з власної необачності порізав ногу. За словами юристів, причини такої невиробничої травми мала б досліджувати спеціальна комісія, яка перевірила би, чи дотримався магазин усіх правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами і будівельними матеріалами. До слова, ці правила затверджував уряд.

Тому Дмитро звернувся до Держпродспоживслужби, аби ті провели перевірку. За його словами, у телефонній розмові йому одразу ж відмовили. У структурі журналістам повідомили, що подібні дзвінки не реєструють, а офіційного звернення щодо цієї ситуації не було.

За словами юриста Олега Огородника, навіть якщо людина травмувалася з власної необережності, то магазин має понести відповідальність. Адже це свідчить про те, що працівники не дотрималися правил викладки інструментів або не простежили за цим. Тож потерпілий має право на компенсацію від «Епіцентру».

У самому гіпермаркеті сказали, що інструменти ніяким чином не заважали для проходу відвідувачі та проїзду габаритної техніки, тому не вважають себе винними у цьому інцидентів.

konkurent.ua

EXMO affiliate program