Лукашенко, який вважав коронавірус психозом, про всяк випадок попросив Росію про допомогу (видео)

1 апреля 2020 г. в 19:59

Білорусь просить допомоги у Росії в боротьбі з поширенням коронавірусу, повідомляє «Коммерсант» з посиланням на джерела в російських держструктурах.

Вони заявили, що Мінськ попросив Москву виділити медичні маски, тест-системи та апарати ШВЛ. Одне з джерел висловив надію на більш відповідальне ставлення до проблеми білоруської влади.

«Ми від них захищаємося. Але завдання цю треба вирішувати спільно, оскільки якщо в одній країні епідемія піде на спад, а в інший виникне її вогнище, то загроза збережеться», — пояснив він.

Видання уточнює, що прохання про допомогу Росії направили майже всі країни СНД, крім України і Туркменії.

«Інформація акумулюється і передається в штаб, де приймається рішення, кому і що виділяти», — пояснило джерело ЗМІ.

Нагадаємо, що напередодні президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що не розуміє тих, хто закликає до суворих заходів карантину через коронавірус. Раніше він виступав проти закриття кордонів між Росією і Білорусією, назвавши це зайвою мірою.

За його словами, існує безліч хвороб, через які громадяни потребують медичної допомоги, а в Білорусії всі сконцентрувалися на одному лише коронавірусі. Крім того, Лукашенко вважає, що режим загальної ізоляції вбиває людей.

«Замикати в цих тухлих квартирах — це не метод. Ми вбиваємо людей в цих квартирах», — заявив білоруський лідер.

За його словами, COVID-19 можуть побороти тільки прогулянки на свіжому повітрі, здорове харчування і рух. Сам же він не збирається робити тест на коронавірус.

«Я не робив тест. І я не знаю, пережив я цей вірус вже на ногах чи ні», — сказав він.

newformat.info

EXMO affiliate program