Лукашенко пороздавав посади у війську росіянам: тепер це загрожує його владі (відео)

5 ноября 2022 г. в 20:00

Впродовж багатьох років ключові посади в силових структурах Білорусі займають росіяни. Це величезна помилка Лукашенка, яка загрожує його владі.

Напередодні держсекретар радбезу Білорусі Алєксандр Вольфович заявив, що мілітаризація Польщі та її агресивні наміри викликають занепокоєння. 4 листопада також відбулася спільна колегія міністерство оборони Росії та Білорусі, де зустрілися Хрєнін з Шойгу. Усі тези, які озвучують Вольфович, Шойгу та Хрєнін – є абсолютно однаковими. Про це 24 каналу сказав білоруський опозиціонер Павло Латушко.

Вольфович – креатура Кремля

За словами опозиціонера, Вольфович не є повністю контрольованою фігурою Лукашенком. Він є креатурою Кремля. Це уродженцем Калуги, який закінчив академію генштабу штаму збройних сил Росії, як і його перший заступник Павло Муравейко. Один був начальником генерального штабу, а інший – заступником начальника генерального штабу, начальником головного оперативного управління генштабу збройних сил Білорусі.

Їх пов'язують досить довгі відносини. Звідти йде, зокрема, російський слід. Це постаті, які безперечно перебувають під впливом Москви, про це говорить навіть поведінка і манера спілкування Вольфовича з Лукашенком. Все-таки простежується там певна нотка незалежності, спроба показати: "ти для мене бос, але є ще "босніший" бос, він головніший",– пояснив Латушко.

"Якщо зараз проаналізувати, скільки виходів із Росії в силових структурах Білорусі за цей час перебувало, скільки зараз перебуває – це катастрофічно, бо це серйозна загроза для незалежності національних інтересів Білорусі, але сьогодні це стає особистою загрозою для Лукашенка", – переконаний Латушко.

Лукашенко цілує чоботи Путіна, у Кремлі роздратовані, цілі Білорусі у війні: дивіться відео