Мама любить швидкість: Дубінський та компанія порушують ПДР і не платять штрафи – відео

24 июля 2020 г. в 07:40

Нова система штрафів поліції дозволяє відшукати там чимало порушень правил дорожнього руху українськими чиновниками та нардепами. Як виявилось, вони неохоче платять штрафи за перевищення швидкості.

Розслідування провели журналісти з Bihus.info. Туди потрапили як нардепи з нинішнього парламенту, так і чиновник з Офісу Президента.

Хто з депутатів та чиновників перевищує швидкість

Скандальний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський часто порушує правила дорожнього руху. Його яскраво-зелений Mercedes G55 AMG встиг двічі порушити правила, а на Toyota Land Cruiser він порушив дев'ять разів. Згідно з даними поліцейського реєстру, Дубінський сплатив лише один штраф.

Нардепа та члена групи "Партія "За майбутнє" Антона Яценка в ЗМІ називають "дорожнім убивцею" та кажуть, що в його біографії вже було смертельне ДТП, участь в якому сам політик спростовує. Яценко порушив ПДР 60 разів від початку встановлення камер, тобто, за 50 днів.

Також перевищує швидкість і перший заступник глави Офісу Президента Сергій Трофімов. Протягом двох перших тижнів роботи камер чиновник порушив п'ять разів, проте усі свої штрафи він сплатив.

Згідно з поліцейським реєстром, Яценко не оплатив жодного штрафу.

Журналісти наводять декілька прикладів:

24 червня – 148 кілометрів на годину (при 50 дозволених),

10 червня – 151 кілометрів на годину,

11 червня – 169 кілометрів на годину. Тобто, перевищення швидкості в понад три рази.

Дивіться відеосюжет про перевищення швидкості депутатами:

24tv.ua

EXMO affiliate program