Мандрівники натрапили у Карпатах на село-привид, в якому практично немає людей (відео)

3 ноября 2021 г. в 10:00

Стовпні – село-привид у Гринявських горах заворожує своїми краєвидами та стародавніми хатками, їх тут справді багато, проте людей у селі практично немає.

Живе тільки один єдиний дідусь Юрій, якого ми знайшли, старожил, якому давно вже за 80, проте він ще тримає 20 овець, розповідають на каналі Гуцулендія.

Як би гірко це не звучало, та за декілька років у поселенні Стовпні, Верховинського району, може вже не жити ніхто! Але місця такі колоритні та дивовижні, тут можна відпочити тілом та душею, оглядаючи місцеві красоти… Масив Чорногори видно, як на долоні, наближений вигляд Чорногірського масиву, як з Бистреця чи Дземброні.

Село в горах на висоті 1100 і більше метрів між селами Пробійнівка, Гринява та Яблуниця. Дорога сюди є тільки для підготовлених джипів або ж ЗІЛів. Скоріш за все, що саме дорога і є вирішальним фактором у цій місцевості. Якби зробили дорогу, то люди змогли б жити тут набагато цивілізованіше. А так, до найближчого магазину потрібно йти дві-три години.

А у дідусів це займає і цілий день на коні. Але з іншої сторони, якщо зроблять дорогу, то може зникнути вся та автентика, яка ще залишилась в цьому прекрасному селі.

EXMO affiliate program