Марків не міг убити Роккеллі: з’явились нові докази (Відео)

29 сентября 2020 г. в 19:42

Зі зброї, яку в 2014 році під Слов’янськом під час бойових дій мав боєць Нацгвардії Віталій Марків, він не міг убити італійського фотографа Андреа Роккеллі навіть випадково.

Про це йдеться у фільмі-розслідуванні українських та італійських журналістів, який зняли на місці трагчних подій під Слов’явськом, повідомляють Факти ICTV.

У документальному фільмі експерти на місці події відтворили обставини 2014 року, коли під Слов’янськом ішли бої. Експертименти довели, що з місця, де перебував Марків, він не міг роздивитись, Рокеллі, а тим більше – влучити у нього з відстані 1,5 км.

“Кінетичної енергії кулі, що пролетіла 1,5 км, не вистачило навіть для того, щоб пробити тонкий шар фанери, не те що вбити когось”, – повідомив про результати експертименту незалележний експерт.

Фільм-розслідування сторона захисту хоче долучити як доказ при розгляді апеляції на вирок Віталію Марківу, за яким українця з громадянством Італії засудили на 24 роки за начебто вбивство Рокеллі. Чи долучить цей фільм до доказів італійський суд 29 вересня, поки невідомо.

7days-ua.com

EXMO affiliate program