Машина супроводу мера Кличка порушує ПДР у Києві (відео)

4 июня 2021 г. в 13:00

Кортеж мера Віталія Кличка не перестає порушувати правила дорожнього руху. Фотокореспонденти "Страна" неодноразово ставали свідками того, як автомобілі Кличко гребують ПДР на вулицях столиці, і помітили, що в автоколоні з'явився третій автомобіль.

"Ми фіксували на відео, як кортеж мера ганяє по місту з перевищенням швидкості, провокує аварійні ситуації, часто пересувається і паркується на смузі для громадського транспорту і проскакує світлофор за секунду до червоного. Однак неодноразові публікації в ЗМІ про поведінку на дорозі автоколони градоначальника Києва - ніяк не впливають на манеру їзди", - йдеться у повідомленні.

У розпорядженні "Страна" виявилося відео з черговою порцією порушень правил кортежем мера. На кадрах видно, як у розпал робочого дня, два позашляховика Toyota Sequoia рухалися по смузі громадського транспорту по бульвару Тараса Шевченка, в районі станції метро "Університет". До слова, неподалік знаходиться улюблений спортзал Віталія Володимировича, куди під час карантину ходили його підлеглі.

Пересувалася колона по автобусній смузі через сильну пробки, яка в годину пік на цій ділянці не рідкість.

Автомобіль, який їхав другим періодично виїжджав на смугу руху для автомобілістів і таким чином давав можливість маневрувати зі смуги в смугу першої "Тойоти".

Покинув смугу для тролейбусів і велосипедистів кортеж тільки тоді, коли на шляху з'явилося перешкоду у вигляді евакуатора.

Цікаво, що саме на цій ділянці бульвару Шевченка дуже часто стоять поліцейські і штрафують за проїзд по смузі для транспорту. Зараз стягнення за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки становить 340 гривень.

До речі, сам Віталій Кличко водить рідко, зазвичай за кермом водій-охоронець. А слідом на ідентичній машині супроводжує охорона.

EXMO affiliate program