Масштабні лісові пожежі на Луганщині: жителів двох селищ евакуюють, 1 людина загинула, 9 – у лікарні (фото)

8 июля 2020 г. в 00:50

У Луганській області почали евакуацію жителів селищ Вовче та Смолянінове через лісову пожежу, яка наблизилася до населених пунктів. Про це повідомили у пресслужбі Луганської ОДА.

"Наразі триває ліквідація. У зв’язку з поривчастим вітром в післяобідній час виникло ще декілька осередків лісових пожеж (верховий), які розповсюдилися по лісу до житлового сектору селищ Вовче та Смолянінове Новоайдарського району. Відбувається евакуація мешканців цих населених пунктів", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на місці надзвичайної події працюють 210 працівників особового складу та 47 одиниць пожежної техніки ГУ ДСНС України у Луганській області.

Також на допомогу луганським рятувальникам прибули колеги з Донецької області у кількості 71 працівника особового складу та 11 одиниць пожежної техніки. Невдовзі до ліквідації цієї масштабної пожежі приєднаються також харківські та полтавські рятувальники.

"Роботи по локалізації та ліквідації пожежі тривають", — зазначається в повідомленні.

За даними ДСНС, під час пожежі на території Новоайдарського району в Луганській області попередньо загинула одна людина, дев’ять осіб госпіталізовано.

"Попередньо 1 особа загинула та 9 осіб госпіталізовані до лікарні. Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовча яма" та 30 житлових будинків у село Смолянинове", - йдеться в повідомленні.

Також станом на 17:30 до гасіння залучено 361 особа та 85 одиниць техніки, з них від ДСНС 310 осіб о/с та 66 одиниць техніки.

"Додатково слідують від ДСНС 37 автоцистерн та 220 осіб з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 6 липня близько 13.00 на Луганщині на території Борівського та Охтирського лісництв сталася лісова пожежа на площі 50 гектарів, з них верхова - 20 гектарів. Також вогнеборці ліквідовують пожежу на території Капітанівського лісництва, площа якої (верхова) складає близько 40 гектарів.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program