Мав підірвати авто із українським військовим-розробником: у Луганській області затримали колишнього бойовика "ЛНР" (відео)

7 июня 2021 г. в 20:39

У Сєвєродонецьку, що на Луганщині, готували терористичний акт стосовно провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ. Його планував ліквідувати колишній бойовик "ЛНР", передає УНН із посиланням на СБУ.

“... у Сєвєродонецьку, що на Луганщині, попередили терористичний акт стосовно провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ.

Виконавця, колишнього бойовика НЗФ так званої „ЛНР“, затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України „на гарячому“ під час закладання вибухового пристрою в автомобіль військового спеціаліста”, — повідомили у СБУ.

Деталі

Контррозвідники встановили, що зловмисник в’їхав на підконтрольну територію нашої держави з РФ та за завданням спецслужб країни-агресора планував підірвати автомобіль з військовим спеціалістом із використанням саморобного вибухового пристрою.

Згідно з наявними даними, ліквідація громадянина України мала бути помстою російських спецслужб через його свідчення у справі викритої у лютому 2021 року агентурної мережі ФСБ РФ (її завданням було отримання і передача представникам російської спецслужби інформації з обмеженим доступом в оборонній сфері).

Виконавцю теракту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

EXMO affiliate program