Мера Рені відпустять під заставу в понад мільйон гривень

27 января 2023 г. в 12:00

Вищій антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди, повідомили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про затримання на Одещині міського голови та одного з місцевих депутатів. За інформацією журналіста Олега Новікова, мова йшла про мера Рені.

За клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід міському голові, якого спільно з депутатом тієї ж міськради викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди.

Затриманий може вийти під заставу у розмірі 1,342 млн грн. Якщо за Ігоря Плехова буде внесено заставу, на нього також покладаються такі процесуальні обов’язки:

прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;

не відлучатися із міста проживання без дозволу детектива, прокурора або суду;

повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи;

утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками;

здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Як наразі відомо, депутат ради, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається, зокрема, земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. США від громадянина за забезпечення передачі йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га.

Всього посадовці розраховували, за даними слідства, отримати від громадянина 100 тисяч доларів. Дії посадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Про запобіжний захід для депутата, затриманого разом з мером, поки що не повідомлялося.

anticorruption-vymir.com.ua

EXMO affiliate program