Мерія Львова підтвердила, що начальник патрульної поліції подарував дівчині липову перепустку

24 января 2023 г. в 11:00

У Львівській мерії переконують, що перепустка, подарована керівником патрульної поліції Романом Пилипенком, є недійсна. Перепустки такого зразка видавали ще у 2021 році

Про це на брифінгу повідомила виконувачка обов’язків директорки ЛКП "Ратуша-сервіс" Ірина Тихоліз. Саме це ЛКП займається видачами перепусток на заїзд.

"З 2021 року є нові перепустки. Тому перепустка, яку отримала дівчина, не дає їй право заїзду на площу Ринок. Варто зауважити, що наразі діють три типи перепусток: для мешканців, бізнесу і службових машин. Одні видають терміном на два роки, інші – на рік. Для представників бізнесу видають на той період, який вказаний у їхніх договорах", – пояснила чиновниця.

Вона запевнила, що на підставі відео, поширеного в соцмережах, у міській раді почали службове розслідування інциденту.

Ірина Тихоліз також додала, що всі документи для отримання перепустки видають через ЦНАП. Мешканці або бізнесмени подають перелік документів, після того заявки потрапляють в ЛКП і їх розглядають.

За словами Тихоліз, існують і разові перепустки. Заявки на їх оформлення подають до муніципальної варти.

На 23 січня 2023 року близько 750 мешканців Львова мають відповідні перепустки, для бізнесу видано близько 160 перепусток, 70 - для службового транспорту.

Зауважимо, раніше червоні перепустки, (як та, що фігурує на відео) видавали для службових автомобілів, разових заїздів та обслуговування делегацій або ж для тих, хто проводив ремонтні та реставраційні роботи.

"Якщо людині треба було мати змогу заїжджати на територію на період більш ніж три місяці, тоді видавали такі перепустки. Вона вважалася тимчасовими, для категорії "Д".

Стосовно правоохоронців, то вони подають службову записку, які розглядають у робочому порядку. Службовим машинам, які мають маркування, перепустки для заїзду на площу Ринок не потрібні.

westnews.info

EXMO affiliate program