«Меру» окупованого міста на Донбасі повідомили про підозру: що відомо

15 января 2021 г. в 07:20

Мешканцю тимчасово окупованого РФ міста Дебальцеве на Донеччині заочно повідомлено про підозру в участі у терористичній організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 110 КК України, інформує прокуратура Донецької області.

Встановлено, що з липня 2019 року чоловік, перебуваючи на посаді так званого «голови адміністрації міста Дебальцеве», спільно з учасниками інших самопроголошених органів «ДНР» забезпечує надання матеріальної підтримки представникам незаконних збройних формувань РФ.

На вказаній посаді так званий «мер» реалізовує політику окупаційної адміністрації у Донецькій області щодо стягнення на їх користь коштів у вигляді «податків», а також перереєстрації підприємств та промислових потужностей, які залишились на території міста.

Крім того, через засоби масової інформації, використовуючи надані владні повноваження, проводить агітаційно-роз’яснювальну роботу з популяризації самостійності «ДНР».

Досудове розслідування проводиться співробітниками ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що «міським головою» Дебальцевого російські терористи призначили відомого пособника бойовиків, пристосуванця-зрадника Ігоря Захарєвіча.

sprotyv.info

EXMO affiliate program