Мешканка Мелітополя поділилася спогадами про розстріляного окупантами сина (відео)

1 апреля 2023 г. в 20:00

Рік тому світ дізнався про Бучу. Звірства, вчинені російськими загарбниками на Київщині, не залишили байдужим нікого. Однією з жертв російських фашистів став хлопець із Мелітополя.

Журналісти Суспільне Новини створили фільм "Буча: розстріл на Києво-Мироцькій" про вбивство волонтерів на початку окупації Київщини. Настя, Сергій і Максим - троє друзів, які 4 березня вирушили зі столиці, щоб завезти корм для собак до притулку в Забуччі та відвідати батьків одного з них. На вулиці Києво-Мироцькій у Бучі в автомобіль, у якому їхали молоді люди, рашисти вистрілили з танка. Уродженець Мелітополя Максим Кузьменко загинув від пострілу в голову, Настю та Сергія загарбники вбили, коли вони намагалися втекти.

- Він був не з таких шибеників, знаєте, хлопців, що може битися чи ще щось. Він спокійний хлопчик був. І коли ми переїхали з одного району в інший, це йому було шість років, він пішов у садок новий. Я через тиждень приходжу, мені вихователька каже: "Наталіє Миколаївно, поговоріть, будь ласка, з Максимом". Я подумала: "Боже, моя дитина, напевно, плаче". Я кажу: "Що він робить?". Вона каже: "Він на уроках сміється, за ним сміється вся група, вихователька". Каже: "Я не можу зупинитися, ми сміємося всі разом", - згадує мама Максима Наталія Кузьменко.

Хлопець навчався в Києві, тут і залишився працювати. Тож останнє місце його роботи був ZMIST bar. Рідний Мелітополь Максим відвідував рідко, але коли б він не приїхав, поруч із ним завжди було багато друзів.

- Для нього сім'я була найголовнішим. Він вважав, що для сім'ї потрібно робити все. Він такою людиною був - завжди підтримував. Міг добре слово сказати, під'їхати, не зважаючи на свої якісь справи. Якщо хтось потребував допомоги, то він - один із перших, хто завжди приходив. Він завжди посміхався. Казав: "Все добре", - розповідає Наталія Кузьменко.

У рамках розслідування трагедії столичні журналісти отримали від анонімного джерела відео з камер спостереження і спробували встановити окупантами, причетних до розстрілу мирних жителів. Вигадавши кілька легенд, журналістам вдалося поспілкуватися з росіянами і встановити не тільки підрозділ, військовослужбовці якого причетні до звірячого вбивства молодих людей, а й командира, нагородженого званням "Герой росії". Зібрані докази журналісти передали слідчим.

ria-m.tv

EXMO affiliate program