"Ми найбільш постраждалі люди". Російська еліта "окупувала" Відень – відео

9 декабря 2022 г. в 15:30

Австрійська столиця зараз є одним з "найбільш російських" міст Європи – на вулицях постійно чутна російська мова, а обличчя російських топменеджерів і політиків миготять на виходах із п'ятизіркових готелів. Про це йдеться у розслідуванні "Відень по-російськи" журналіста Української правди Михайла Ткача.

За даними УП, 1 вересня до віденського аеропорту прилетів із Дубая приватний літак підсанкційного російського олігарха Сулеймана Керімова – №28 у рейтингу російських багатіїв за версією Forbes. Борт кілька днів стояв на парковці біля VIP-термінала, а згодом перемістився в ангар.

Журналісти УП також зустріли у Відні головного бухгалтера Лукойла В'ячеслава Верхова, який також є акціонером компанії. Він підтвердив, що він росіянин, але свого імені не називав. Сказав, що не підтримує "операцію" (повномасштабне вторгнення РФ в Україну. – Ред.), але водночас "погано" ставиться до заборони на в'їзд росіян до Європи.

"Ми найбільш постраждалі люди. Ми, люди, які працювали в Європі та живемо в Європі, і зараз у нас виникають величезні проблеми", – поскаржився росіянин.

Журналісти знайшли у Відні й одного з членів правління Лукойла Олега Пашаєва – курив сигару на терасі ресторану та пив вино.

На виході з п'ятизіркового готелю журналісти зустріли колишнього прем'єр-міністра РФ Віктора Зубкова. З 2012 року він працює спецпредставником президента РФ із взаємодії з форумом країн-експортерів газу.

На вулицях міста був помічений у жовтні і "ліберальний" російський блогер Ілля Варламов. Гуляв по столиці Австрії також один із найбагатших бізнесменів Санкт-Петербурга та бізнес-партнер ексміністра оборони РФ Анатолія Сердюкова, власник промислової групи "Союз" Олександр Усов. Зустрівся журналістам також член правління Райффайзен Банку в РФ Микита Патрахін і багато інших представників "еліти" РФ.

news.liga.net

EXMO affiliate program