«Ми вже забули, що таке вибори»: російський опозиціонер пояснив, чим Україна відрізняється від РФ (відео)

3 апреля 2019 г. в 14:14

В Україні сформувався інститут конкурентних виборів та змінюваності влади, що принципово відрізняє її від Росії.

Таку думку в інтерв'ю Delfi.TV висловив російський опозиціонер Гаррі Каспаров. Відео інтерв'ю доступно в мережі.

За його словами, результати першого туру українських виборів повністю відобразили результати соціології попередніх тижнів.

«Стало очевидно, що Україна повністю, як би, вже перейшла в інший вимір, якщо порівнювати її з Росією. 25 років тому перший український президент Кравчук програв вибори. І ось 25 років в Україні фіксується ось цей чіткий тренд, що верховна влада - вона не те що не вічна, вона має постійно боротися за своє виживання. Вона має доводити, що вона там опинилася не випадково, і що люди, якщо розчаровуються в ній – її просто проганяють», - зазначив політик.

Каспаров констатує, що якщо в Україні влада не хоче йти та негативно впливає на демократичні інститути – це призводить до Майдану.

«У цьому плані, мені здається, в Україні сформувалось стійке розуміння того, що влада залежна від народу. Це дуже важливо. І це принципово відрізняє Україну від Росії сьогодні», - підкреслив він.

На думку Каспарова, саме з цим пов'язаний «сказ», з яким на вибори в Україні реагує кремлівська пропаганда.

«Сам факт того, що в Україні проходять вибори – він абсолютно неприйнятний. Це демонстрація, в тому числі, для громадян Росії, що, взагалі, влада змінюється», - зазначив він.

«...Ми вже забули, що таке вибори. Вчити, "як треба голосувати" тих, хто 25 років регулярно «вказує на двері» своїм президентам та прем'єр-міністрам, мені здається, росіянам не з руки. І я б порадив всім іншим, як опозиційним, так і псевдо-опозиційним російським діячам, просто мовчати і заздрити", - підсумував російський політик.

unian.ua

EXMO affiliate program