Михайла Саакашвілі затримали в Грузії — його взяли під варту (ВІДЕО)

1 октября 2021 г. в 22:00

Михайло Саакшвілі, колишній грузинський президент, затриманий після повернення до Грузії.

В країні він заочно засуджений до трьох та шести років ув’язнення. Саакшвілі вже арештували і перевели до пенітенціарної установи. Про це 1 жовтня заявив прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі на брифінгу, який транслювався на його сторінці у Facebook.

Як відомо, суд Грузії заочно засудив екс-президента країни Михайла Саакашвілі до шести років ув’язнення. Служителі Феміди визнали його винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році. Тоді Гелашвілі у центрі Тбілісі побили співробітники МВС, завдавши йому важких травм. Справу вдруге порушили у 2013 році, після закінчення каденції Саакашвілі.

Також Михайла Саакашвілі в Грузії засудили до трьох років тюремного ув’язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

В Україні Саакашвілі обіймав кілька посад. За президентства Петра Порошенка він отримав український паспорт й став головою Одеської ОДА. Згодом він посварився з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і главою МВС Арсеном Аваковим. Також Саакашвілі критикував Порошенка, тому згодом був звільнений та позбавлений громадянства.

Паспорт громадянина України Саакашвілі повернув президент Володимир Зеленський. У 2020 році Саакашвілі призначили на посаду голови виконкому Ради реформ.

ракурс

EXMO affiliate program