Мільйон рублів за "Джавелін": військовий експерт попередив ЗСУ про плани бойовиків РФ

9 декабря 2021 г. в 01:25

На окупованому Донбасі нині знаходиться близько 30-35 тисяч особового складу, які озброєні бойовою військовою технікою, перекинутою Російською Федерацією. І перед кожним з них стоїть завдання притягнути із ЗСУ "Джавелін" за який ніби-то заплатять мільйон рублів.

Про це розповів військовий експерт Олег Стариков в ефірі телеканалу LIVE, повідомляє Новини.LIVE.

Коли вона (Росія, – ред.) переозброюється, стара техніка (3-го покоління) перекидається туди. Якщо брати 1-й, 2-й армійський корпус (російські формування, що базуються на Донбасі, – ред.), які входять організаційно до 8-ї армії Південного військового округу – в принципі це добре озброєна стара радянська армія", – зазначив експерт.

За його словами, на відміну від звичайних сухопутних військ розвідка та спеціальні формування бойовиків озброєні сучасною російською зброєю.

"За радянських часів, коли в Афгані були війська давали героя за те, що хтось із спецназівців притягне "Стінгер" (переносний ракетний комплекс, – ред.)... Теж саме, пройшла інформація, що мільйон рублів дають тим, хто притягне "Джавелін". А зараз, у зв'язку з тим, як "Джавелін" спрацював, зайдуть дуже серйозні системи РЕБ, розвідка, для того, щоб посадити "Байрактар", який Україна піднімає для контролю за ситуацією, на той бік. Зараз (російські війська, – ред.) спецпризначення заходять і починають вести дуже серйозну роботу. Нашим військовим треба бути до цього готовими", – додав Стариков.

novyny.live

EXMO affiliate program