Міни вибухають перед танками: роботу УР-77 "Метеорит" показали на відео

25 мая 2023 г. в 14:30

Самохідна реактивна установка виробництва СРСР розчищає мінні поля, які облаштували ЗС РФ, для наступу Сил оборони України.

Самохідна реактивна установка УР-77 "Метеорит", яка призначена для розмінування, виконує завдання в зоні бойових дій. Відео 24 травня опублікував Telegram Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних сил України.

У ролику можна побачити, що танки не просуваються вперед, доки не відбудеться "зачистка" місцевості. Саме самохідна реактивна установка УР-77 дозволяє знищити небезпечні протитанкові міни. На відео зафіксовано, наскільки потужними є вибухи, які здатні ліквідувати важку техніку.

Завдання та функції УР-77 "Метеорит"

Самохідна реактивна установка УР-77 "Метеорит" створена радянськими конструкторами. Її завдання — розмінування території. Розроблена на базі самохідної гаубиці 2С1 "Гвоздика" та випускається серійно з 1978 року.

УР-77 має здатність створювати відповідні проходи в протитанкових мінних полях під час бою. Ширина такої "доріжки" становитиме близько 6 метрів, а довжина від 80 до 90 метрів. Установка може й розчищати протипіхотні міни. Техніка перебуває на озброєні не тільки в Україні, але й у військах Азербайджану, Сирії та Росії.

focus.ua

EXMO affiliate program