Міністра оборони Німеччини критикують після її новорічної промови про війну (ВІДЕО)

4 января 2023 г. в 15:00

Федеральний міністр оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт стала об'єктом хвилі критики й нових закликів до її відставки після новорічної промови, в якій вона обговорювала війну в Україні.

Депутат від Християнсько-демократичного союзу Серап Гюлер написав у Твіттері, що промова Ламбрехт про війну в поєднанні з новорічними петардами на задньому плані лише увінчала її «серію ганьби», повідомляє новинний сайт gettotext.com.

Глава ХСС Маркус Зьодер уже місяць тому закликав Ламбрехт до відставки. «Для пані Ламбрехт буде краще, якщо вона добровільно піде у відставку», — сказав він газеті Bild. «Той, хто не може навіть замовити боєприпаси і має проблеми з купівлею американських винищувачів, просто не підходить для цієї роботи».

Історик і експерт зі Східної Європи Ян Берендс написав у Твіттері, посилаючись на появу Ламбрехт напередодні Нового року, що в нинішній ситуації «ми не можемо дозволити собі цю даму в Міністерстві оборони». Канцлер має «діяти в інтересах країни та альянсу».

Політолог Констанце Стельценмюллер з Інституту Брукінгса у Вашингтоні написала тільки: «Спантеличена. Просто спантеличена».

Ламбрехт обіймала посаду міністра юстиції до 2021 року й не брала участі в останніх федеральних виборах. Дивно, але після виборів Шольц призначив її міністром оборони.

EXMO affiliate program