"Мінус авто, плюс врятоване життя": військові показали, як виглядає евакуація з гарячої точки. Відео

6 декабря 2022 г. в 20:00

Кожного дня українські військові разом із волонтерами займаються порятунком цивільних із гарячих точок, які перебувають на лінії вогню. Захисники показали, як під обстрілом евакуювали літню жінку.

Бабусю вдалося вивезти в більш безпечне місце, проте під час цією евакуації наші воїни втратили одну машину. Ці кадри у TikTok опублікував маріупольський бізнесмен Михайло Пуришев, який зараз займається волонтерством та евакуацією українців.

У цій автівці разом із жінкою військові потрапили під обстріл військ РФ – загарбники вели вогонь із РСЗВ "Град". У машині спрацювали подушки безпеки, вона отримала пошкодження та далі їхати вже не могла, тож евакуацію бабусі продовжили вже на іншому транспортному засобі.

Поки воїни разом із цивільною бігли до другої машини, російські снаряди падали зовсім поруч із ними. Наші захисники при цьому не забули спитати, як почуває себе бабуся, яка, вочевидь, отримала травму, коли поруч із машиною влучила ракета, та допомогли їй якнайшвидше дістатися транспорту.

Літня жінка при цьому проявила справжній бойовий дух: вона сказала, що росіяни "не дождуться", а нашим військовим подякувала за порятунок, а також подарувала молитву та оберіг.

"Якщо ви колись чули про евакуацію з гарячих точок, але ніколи не уявляли, як це, то це так! Подивіться відео! Ніякої романтики, гарних ракурсів і іншого постановочного дива. Жива евакуація. Мінус одне авто, плюс одне врятоване життя! Як сказала бабуся: на зло всім врагам! Ці хлопці мої особисті герої! Не в тилу, не в теплих ліжках. А там, де летят гради, де в будь-яку мить може прилетіти в них. Хлопці, для яких врятовані життя людей важливіші за комфорт, безпеку і спокій!" – написав Пуришев.

https://news.obozrevatel.com

EXMO affiliate program